Nyhetsblad mars 2017

Bostadsrättsföreningen hade styrelsemöte 20 mars och nästa styrelsemöte är 3 april. Önskar du få upp något på dagordningen – kontakta vår ordförande Karin Lönnheden, karinlonnheden@hotmail.com

Städdag söndagen den 2 april kl.15.00

Söndagen den 2 april kl.15.00 har vi städdag för huset och gården. Som vanligt får deltagarna avgiftsreduktion med 200 kr. Det är viktigt att så många som möjligt deltar, så att vi kan hålla vårt hus snyggt och fint.

Årsmötet 24 april

Alla inbjuds att delta i årsmötet som är måndagen 24 april kl 19:00  i Stagnelius salen i Hartwickska huset på S:t Paulsgatan 39C.   Årsmöteshandlingarna kommer att delas ut i början av april.

Årsmötet är en viktig händelse. Varje lägenhet är ju en stor investering och på årsmötet beskriver vi hur det gått det senaste året. Vi beslutar också om inriktningen det kommande året, i år kommer vi bl.a. att rösta om utvecklingen av avgifterna under 2017. Vi ser fram emot att många deltar i detta viktiga möte!

Vill du delta i styrelsen?

Styrelsen behöver ständigt friskt blod så vi hoppas att flera hör av sig till  valberedningen som är Karin Lönnheden  koskinas.andreas@gmail.com  och Johan Mann Johan.mann@almega.se. Styrelsen har trevliga sammankomster och man får möjlighet att påverka hur den investering man har i sin bostad utvecklar sig. Dessutom är det naturligtvis viktigt för föreningen att många solidariskt engagerar sig i vårt gemensamma ansvar – vårt eget hus.

Andrahandsuthyrning

På årsmötet 24 april kommer vi att diskutera och besluta om regler för andrahandsuthyrning inklusive korttidsuthyrning av typ Air BnB. Vill du vara med och påverka regelverket – kom till årsmötet!

Gå med i Gårdsgruppen för vår fina gård

Vår fina gård behöver skötas om. Tillsammans med våra tre grannföreningar har vi en gårdsgrupp med egen budget, som sköter gården.  Kerstin Lundgren  kerstinlundgren49@hotmail.com bor  på nedre botten i vårt hus är ansvarig för denna gårdsgrupp, men hon behöver hjälp. Kontakta Kerstin om du vill vara med i gårdsgruppen.  Vår nya lekstuga är nu på ingående och ytterligare förslag på förbättringar beslutas på gårdsföreningens årsmöte i mars. Sänd gärna dina idéer till Kerstin.

Vår ekonomi är fortfarande mycket god

Vår ekonomi är fortfarande mycket bra. Kassan är efter det att de senaste utgifterna för fasad och vindsombyggnaden är betalda är c:a 700 000 kr. Föreningen har normala månader ett positivt kassaflöde – dvs vi får in mer pengar än vi måste betala ut. På årsbasis prognostiseras det positiva kassaflödet att uppgå till ca 100 000 kr. På årsmötet i april kommer en långsiktsprognos att presenteras, som skall ge en bra bild av vår framtida ekonomiska utveckling.

OBS ! Stäng ytterdörren ordentligt och stäng hissdörren ordentligt.

Vänligen se till att ytterdörren stängs ordentligt när du gå in eller ut, annars får vi in objudna gäster. Du måste också var noggrann med hissdörren. Står man med en barnvagn på 4 trappor och hissen är längst ner med dörren öppen är det inte så roligt, så stäng hissdörren ordentligt.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>